Csoportfoglalkozások

Mi egy színjátszó csoport vagyunk, amit MáSzínháznak hívnak. Csoportalkalmainkon téged is örömmel látnánk!

Van, amelyiken beszélgetünk, játszunk, máshol táncolunk. Megtanuljuk, hogy a színpadon hogyan lehet jól mozogni és beszélni.

A színpadon nagyon fontos, hogy odafigyeljünk egymásra.

A tanáraink nagyon jó fejek. Barátságosak és izgalmas velük dolgozni. A segítőink velünk játszanak, és sokat segítenek nekünk az előadások során.

Ha te is szeretsz játszani, gyere el a MáSzínházba! Te is megtanulhatod, amit mi. Ha te is akarod, játszani fogsz előadásokban. Beszéld meg szüleiddel, hogyan tudsz jelentkezni a MáSzínház tagjai közé!

Várunk szeretettel!

A foglalkozásokról

A MáSzínház közösségének tagjai értelmi fogyatékossággal élő fiatal felnőttek, önkéntes segítők és színházi szakemberek. A közös munkánkban nem elsősorban a bemutató a fontos, hanem az azt megelőző nevelési folyamat. A performatív (előadó-művészeti) játékaink és gyakorlataink az emberépítést célozzák, feladatuk a személyiségformálás, a kapcsolatfelvétel, a kapcsolattartás, a közlés megkönnyítése. Programjaink aktív részvételt, cselekvést igényelnek tagjainktól. A résztvevők passzív szemlélőből aktív, a történéseket maguk alakító, változtató játékossá válnak, akik egy saját önkifejezési móddal képessé válnak a társadalom felé is kommunikálni, amit érdemes, sőt fontos tudni róluk.

A foglalkozások mindegyike öt területre fókuszál:

  • önállóságra nevelés
  • művészeti nevelés
  • képességfejlesztés
  • szórakozás, kikapcsolódás
  • közösségi élet

A MáSzínház foglalkozásain tekintettel vagyunk a résztvevők fogyatékosságából eredő sajátosságaira, de nem kezeljük azokat se többnek, se kevesebbnek, mint egyedi vonások, működésmódok. Ez a 2005 óta működő közösségünk legfontosabb hajtóereje: mindannyian képesek vagyunk arra, hogy cselekvők, kreatívak, alkotók legyünk.

2021 szeptemberétől egyes hagyományos programjaink tovább működnek, néhány megszűnik vagy átalakul.

Az egyes foglalkozás típusok minimum 7 fővel indulnak el.

Részvételi díjak

A foglalkozások a 2021-22-es évadtól kezdve nem havi díjas, hanem alkalomdíjas keretben fizethetőek a honlapon a foglalkozásvezetők által töltött jelenlétek alapján:

  • havi összesen 0-4 alkalmon való részvétel esetében 2000 Ft/alkalom (jelenleg ez alapján jelenik meg az alapértelmezett havidíj, 8000 Ft)
  • havi összesen 5-8  alkalmon való részvétel esetében 1600 Ft/alkalom
  • havi összesen 9 vagy annál több alkalmon való részvétel esetében 1200 Ft/alkalom
Így minél több foglalkozáson vesz részt egy tagunk, annál alacsonyabb alkalomdíjat fizet, illetve csak olyan foglalkozás után fizet, amelyen valóban jelen volt.
A Drámaradunk csoport résztvevői a gyermekük neve alatt jelentkezzenek a Drámaradunk foglalkozásra is, így az ő foglalkozásdíjuk is csökkentett díj lesz, továbbá ez csökkenti a gyermekük foglalkozásdíjait is.

Közösségünk az AppArt Egyesület fenntartásában működik. Foglalkozásainkat az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Nemzeti Fogyatékosságügyi és Szociálpolitikai Központ Nonprofit Kft. támogatásával valósíthatjuk meg. A támogatások fedezik a foglalkozások teljes díjának (körülbelül 3.000 Ft/résztvevő/alkalom) 35%-át. A további 65%-ot kérjük hozzájárulásként befizetni.

Minden foglalkozásunkon az új résztvevők számára az első alkalom próba, így ingyenes!

 

Nyári napközis táborok!

A nyár a lehetőségek és az újdonságok évszaka, a kalandozások ideje. Új koncertfellépők, friss úti célok, fesztiválok, programok.

Nem lesz ez másként a MáSzínházban sem!

Táborainkban idén is az elsődleges cél az új és izgalmas élmények biztosítása, ép értelmű és értelmi fogyatékossággal élő gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt. 5 napos, napközis táborainkban ehhez minden adott lesz, hiszen lesz tánc, cirkusz, színjátszás és kalandozás is. A Bakáts tér 3. / Ráday utca 50-ben megvalósuló műhelyekben az alkotó-szakmai munka és a rengeteg játék és nevetés mellett a világ sokszínűsége is közelebb kerül a résztvevőkhöz.

A táborok 5 napon át, minden nap 9.00-16.00-ig tartanak. Minden nap három étkezést biztosítunk reggel, délben (meleg ebéd), és uzsonnaidőben. Délelőttönként folyik a tematikának megfelelő szakmai munka, alkotás; délutánonként pedig változatos, közös kikapcsolódásokban veszünk részt!

TÁBORAINK:

INKLUZÍV MOZGÁS ÉS TÁNC Tábor - 2022. június 13-17.

TITKOS KÜLDETÉS - inkluzív gyerektábor - 2022. június 20-24.

INKLUZÍV SZÍNJÁTSZÓ TÁBOR - 2022. június 27. - július 1.


A táborok díja, valamint a részvételi díj befizetése egységes:
- a tábor díját május 31-ig kérjük befizetni. Ez egy jelentkező esetén 35.000 Ft, testvérek esetén 28-28.000 Ft, három testvér esetén 21-21-21.000 Ft.

TÁBORONKÉNT KÉT FŐ IX. KERÜLETI RÉSZTVEVŐ 50%-os kedvezménnyel vehet részt - így a tábor teljes díja számukra 17.500 Ft. Az összesen 6 kedvezményes hely a jelentkezés sorrendjében töltődik fel.

JÚNIUSBAN már csak emelt áron, 40.000 Ft/fő befizetésével tudunk táborozót fogadni.

A napi 7.000 Ft (júniusi befizetés esetén napi 8.000 Ft) tartalmazza a tanárok és a segítő bérét, továbbá a helyszín, illetve az étkezés és szabadidős programok költségeit.

További részletek, illetve jelentkezés itt!

Foglalkozások

Cirkusz és Pantomim

Cirkusz és Pantomim

Minden hétfőn, 16:30
Tovább
Színpadi tánc

Színpadi tánc

Minden kedden, 15:30
Tovább
Önkéntes képzés

Önkéntes képzés

Minden kedden, 16:00
Tovább
Improvizáció és színjáték

Improvizáció és színjáték

Minden szerdán, 15:30
Tovább
KözösÉg (MEGHÍVÁSOS CSOPORT!)

KözösÉg (MEGHÍVÁSOS CSOPORT!)

Minden szerdán, 17:15
Tovább
DráMaradunk! (2021-22-BEN ZÁRT CSOPORT!)

DráMaradunk! (2021-22-BEN ZÁRT CSOPORT!)

Minden csütörtökön, 16:00
Tovább
Kreatív zene

Kreatív zene

Minden csütörtökön, 16:00
Tovább
Kórus

Kórus

Minden csütörtökön, 18:00
Tovább
ELEGY UV - ELfogadva EGYmást Utánpótlás Válogatott - 1. csoport

ELEGY UV - ELfogadva EGYmást Utánpótlás Válogatott - 1. csoport

Minden szombaton, 10:00
Tovább
ELEGY UV - ELfogadva EGYmást Utánpótlás Válogatott - 2. csoport

ELEGY UV - ELfogadva EGYmást Utánpótlás Válogatott - 2. csoport

Minden szombaton, 10:00
Tovább
(F)Ess neki!

(F)Ess neki!

Minden szombaton, 10:00
Tovább
Kontra Verona ZÁRT CSOPORT

Kontra Verona ZÁRT CSOPORT

Minden pénteken, 14:00
Tovább