KözösÉg (MEGHÍVÁSOS CSOPORT!)

Minden szerdán, 16:00

Helyszín: Eötvös gimi
Férőhely: 16

Inkluzív drámacsoportunkba a MáSzínház tagjai és középiskolás és egyetemista korú fiatalok tartoznak, akik az elmúlt 7 év alatt igazi közösséggé, barátokká váltak.

A drámapedagógia eszközeivel minden évben új témát dolgozunk fel, amelynek nyomán egy olyan interaktív előadást hozunk létre, amelyben egyenrangú partnerként léteznek az alkotók. Játszottunk már a kirekesztésről, a barátságról, az áldozathozatalról, írtunk és dramatizáltunk saját meséket, forgattunk inkluzív rövidfilmeket, sőt saját emlékeinket, élményeinket is elmeséltük a színpadon.

Ebben az évadban "Első látásra" munkacímű performanszunkkal a külsőnk és a belsőnk közötti ellentétekre és összhangra szeretnénk majd reflektálni. Hogy nézünk ki és mi a viszonyunk ehhez? Milyennek látjuk magunkat és milyennek látnak minket mások? Milyenek szeretnénk lenni és miért? Ezekre a kérdésekre keressük a választ, miközben lebontjuk az első látásra születő előítéleteket, a tökéletelenségből fakadó komplexusokat és megpróbáljuk "MÁS" szemüvegen keresztül látni önmagunkat és egymást.

A csoport tagjai számára a bemutatót megelőző folyamat legalább olyan fontos tanulási lehetőség és élmény, mint maga az előadás.

Akadálymentes leírás: 

Idén a KözösÉg foglalkozásokon a külső és a belső tulajdonságainkkal fogunk foglalkozni játékos formában. Arra leszünk kíváncsiak, hogy mit látunk, amikor belenézünk a tükörbe és milyennek látnak minket mások, amikor néznek. És mindez hogyan változik, amikor elkezdenek megismerni bennünket. Mi az, amit szeretünk magunkban? Mi az, amin szívesen változtatnánk? Ezekről a kérdésekről fogunk beszélgetni. Sok ismerős és sok új játékot fogunk kipróbálni, amikben használnunk kell a hangunkat és a testünket. A foglalkozásokon egy igazi csapat fog majd együtt dolgozni, akik április végére kísérleti performanszot fognak létrehozni, amit elsősorban a közeli és távoli rokonoknak, barátoknak és ismerősöknek mutatunk majd meg.

 

Az első foglalkozás dátuma  a 2023-24-es évadban: 2023. szeptember 20., szerda

A foglalkozásokat vezeti: Balla Krisztina