Iskoláknak

A MáSzínház “mássága” többet jelent annál, hogy az alkotó közösségünk tagjainak többsége értelmi fogyatékossággal élő ember. Ennél a tulajdonságunknál sokkal meghatározóbb az az szemlélet, ahogy a színházat és más művészeti ágakat alkalmazzuk. Résztvevőinkre mindig partnerekként tekintünk, és olyan közeget igyekszünk teremteni programjainkon, ahol ők is ezt élik meg.

Nincs ez másként általános- és középiskolás diákoknak szóló színházi nevelési foglalkozásainkon és előadásainkon sem.

 

Mi a színházi nevelés?

Olyan, elsődlegesen a 4-21 éves korosztálynak szóló, 1-3 órás program, amelynek keretében egy színházi eszközökkel bemutatott történet kapcsán gondolkodunk és játszunk közösen a résztvevő fiatalokkal, mindig egy emberi vagy társadalmi kérdésre, témára fókuszálva. A színházi nevelés módszere lehetővé teszi, hogy a nem formális oktatás keretein belül a diákok passzív nézőből aktív, a történéseket maguk is alakító, formáló résztvevőkké váljanak. A színház által megmutatott történet a drámában teljesedik ki: a résztvevők a saját életükkel analóg helyzeteket vizsgálva nézhetnek rá kívülről egy fontos problémára, amire a fiktív kereteken belül keresnek megoldásokat.

A történet világában megélt élményeik aztán új tudással és szemlélettel vértezik fel őket, amit a hétköznapokban is hasznosíthatnak.

Előadások

Különös

Különös

8-9 éveseknek

Színházi nevelési előadás
70 perc

Tovább
Carlo

Carlo

12-16 éveseknek

Színházi nevelési előadás
180 perc

Tovább
Profil

Profil

12-14 éveseknek

Színházi nevelési előadás
100 perc

Tovább