Inkluzív Kórus - Betelt!

Minden kedden, 18:15

Helyszín: Kisterem
Férőhely: 14

Az Inkluzív Kórus foglalkozás legfőbb célja egyrészt az, hogy a résztvevők megismerkedjenek a különböző zenei dallamokkal, zeneművekkel, valamint a közös éneklés hatására  fejlődjenek a különböző készségeik és sikerélményt szerezzenek. A fejleszthető területek közé tartozik a ritmusérzék, az auditív észlelés, a verbális kifejezőkészség, a szókincs fejlesztése, továbbá a csoportban való együttműködés, a szociális készségek erősítése, és nem utolsó sorban a tiszta éneklés elsajátítása.

A foglalkozás megvalósításának módszerei közé tartozik a hallás utáni dallamok elsajátítása, a szövegek ritmizálása, a ritmusgyakorlatok tanulása, de az eddigiek mellett a következő évadban szeretnénk különböző vendégeket hívni, akik bemutatják egy kis részletben a saját zenei területüket (például egy gitáros hangszerbemutatót tartana, egy professzionális énekes zenei részleteket adna elő). Továbbá az évadban körülbelül öt alkalommal szeretnénk különböző zenei foglalkozásra vinni a résztvevőket, akikkel az előadás előtt/után közösen elemeznénk a hallottakat.

Akadálymentes leírás:

Közös éneklés, sok játék, ritmushangszerek megszólaltatása, különleges dallamok. Ha szeretsz énekelni, ha érdekel a zene, és szeretnél egy nagyon jó csapathoz tartozni, akkor Téged is vár a MáSzínház kórusa! A foglalkozásokon többféle zeneművel is megismerkedünk, különböző népek dallamait daloljuk és zenét hallgatunk. A közös éneklés által sokat tanulhatunk egymástól, egymásról. Az idei évadban egy-egy vendég látogat majd el, aki a saját zenei területét mutatja be közelebbről, és koncertlátogatás is szerepel a tervek között. A közös éneklés által nő az önbizalom, magabiztosabbnak érezhetjük magunkat. Gyere, próbáld ki te is!

Az első foglalkozás dátuma  a 2023-24-es évadban: 2023. szeptember 19., kedd

 

A foglalkozásokat vezeti: Jankovics Julianna

g