Telik - Felnövéstörténet egy körben

Színházi nevelési előadás
180 perc

 
"Néhány kör séta, emlékek és egy óra az életedből.
Most azt kérdezed, hogy egy óra az életemből? Az enyémből? Igen! A Tiédből is. Meg akik még ülnek veled egy körben. Ez a farm. A kút. Mersz a mélyére nézni? Egy órát kérek és ha adod, megpróbálok többet visszaadni! Telik..."
 
Az előadás érdekessége, hogy egy szakdolgozatból született önadaptáció. Márfi Márk 2020-ban végzett az SZFE prózai színész szakán. Diplomamunkáját ugyanebben az évben, a tavaszi karantén alatt írta meg a családi pulykafarmon, Vas megyében, saját felnőtté válásának emlékeiből.
 
Színházi nevelési programunk Márfi Márk:Telik című monodrámáján keresztül a felnőtté válás problémakörével foglalkozik. A 10-11-12-es korosztálynak ajánlott, 180 perces program során Bakonyvári Krisztina színházpedagógus és Márfi Márk, színész a történet aktív részeseivé teszik a diákokat, akik arról gondolkozhatnak: Hogyan tudom megőrizni a szüleimtől kapott értékeket és közben kialakítani a saját értékrendem? Hogyan válhatok önállóvá, miközben kötődöm és ápolom is a gyökereim? Hogyan tudom kezelni azokat a feldolgozatlan eseményeket, amik hatással vannak a felnőtté válásomra?

A programot 1 szünettel játszuk a MáSzínház saját helyén, amely a IX. kerület Bakáts tér 3., szám alatt található. (A bejárat a Ráday utca 50. felől nyílik)
 
Az előadás felnőtteknek szánt verziója, foglalkozás nélkül megtekinthető a Lóvasút Kulturális és Rendezvénytérben:
https://lovasut.jegy.hu/program/marfi-mark-telik-egy-ora-az-eletedbol-125287
 
Az előadás létrehozását a Nemzeti Kultúrális Alap tette lehetővé.
 
SZAKMAI ÉRDEKLŐDŐKNEK (előadó-művészek, drámapedagógus, gyógypedagógusok) szakmai jegy igénylés Bakonyvári L. Ágnesnél a kozosseg@mas-zinhaz.hu címen.
Nemzeti Kultúrális Alap

Stáblista

Író, előadó: Márfi Márk
Dramaturg: Bíró Bence
Zene: Mester Dávid
Alkotótárs, rendező: Tóth Péter
Színházpedagógus: Bakonyvári Krisztina

Visszajelzések