Lesz MáS is a reSTART Összművészeti Fesztiválon!

A 2021-22-es, szinte teljesen zárt évad alatt két új színház is beköltözött a IX. kerületi Ráday utcába, a már jelen lévő négy mellé. Ezek egyike a MáSzínház. :) De nem a verseny erősödött az egykori kult utcában, hanem az együttműködést és a közös gondolkodást emeltük magasabb szintre. Olyannyira, hogy alig egy hónap múlva összművészeti fesztivált tartunk, amelynek nem titkolt célja a budapesti OFF-Broadway megalapozása.

Lesz MáS is a reSTART Összművészeti Fesztiválon!

Otthon -

talán az egyik legszebb szavunk. Ott, ahol hon van: biztonság, szeretet, kényelem. Csodálatos érzés, amikor otthonra lelünk. Így éreztük magunkat mi is, amikor több mint fél éven át tartó fedélnélküliség után tavaly ősszel új bázist kaptunk Ferencvárosban, a Bakáts tér 3. / Ráday utca 50. alatt.

Közben nagyot fordult a világ, és az otthon pozitívumai mellé az elzártság is beköltözött. Mi, és a hozzánk hasonló kis színházak és kulturális helyek a START mezőtől is hátrébb léptünk a világjárvány, és a karantén intézkedések miatt. Tevékenységeink online térbe kerültek, igyekezve túlélni. És közben mi, a résztvevőink és nézőink is, elkezdtünk hozzászokni a távolságtartáshoz, az otthonmaradás biztonságos fogságához.

De valahogy újra kell kezdenünk. Tegyük közösen!

A Ráday utcai színházakkal közösen, a reSTART feszt keretében újra be- és kikapcsolódási lehetőségek sorát kínáljuk Budapest és Ferencváros lakóinak: ingyenes és kedvezményes színházi előadásokat, workshopokat, illetve egyéb művészeti megmozdulásokkal. 

Hogy legyen mit újra élni.

Íme, a MáSzínház programjai a reSTART Összművészeti Fesztiválon!

 

09.24. PÉNTEK

11.00-14.00 - Carlo - SZÍNHÁZI ELŐADÁS - MáSzínház Nagyterem - INGYENES PROGRAM 

Komplex színházi nevelési előadás, amelyre egy kerületi osztály mellett szakmai érdeklődőket is várunk, hogy együtt gondolkodjunk a Párizs nevű telepen élő Carloval azon, milyen lehetőségei vannak arra, hogy hátrányos helyzetéből kilépjen, és sikeres, boldog ember lehessen. 

A Carlo c. előadásra szakmai érdeklődők e-mailben tudnak bejelentkezni Bakonyvári L. Ágnesnél a b.agnes@mas-zinhaz.hu címen!

15.00-16.00 - Versek másként - ELŐADÁS - MáSzínház Nagyterem -  INGYENES PROGRAM

A VerShaker YouTube-csatornáján kedvenc színészeink mondják el legkedvesebb versüket, és annak kapcsán beszélgetnek a műsor házigazdájával, Zoltán Áron Junior Príma díjas színművésszel. A reSTART Feszt keretében élő közönség előtt vesszük fel a műsort, melynek ezúttal a MáSzínház ad otthont. A MáSzínház társulatának tagjai értelmileg akadályozott fiatal felnőttek, önkéntes segítők és színházi szakemberek. A VerShaker vendége Stark Ádám (MáSzínház, foglalkozás-résztvevő), Stark Judit (édesanyja), valamint Bakonyvári L. Ágnes (MáSzínház, színházi nevelési szakember) lesz.

16.30-18.00 - (F)ESS NEKI! - WORKSHOP BÁRKINEK - MáSzínház Kisterem - INGYENES PROGRAM

Képzőművészeti műhely MINDENKINEK: gyereknek és felnőttnek, értelmi fogyatékos és tipikus fejlődésű embereknek. Találkozzunk egymással a közös alkotáson keresztül! 

19.00-20.45 - Anya-e vagy? - SZÍNHÁZI ELŐADÁS - MáSzínház Nagyterem - JEGYVÁSÁRLÁS ITT

Nyilván igen, hiszen boldogan felkiáltok az utcán, ha ninós autót látok... a wc ajtaját automatikusan nyitva hagyom, sajnos a nyilvánosakét is… - monodráma.

 

09.25. SZOMBAT

10.00-13.00 - S(irály) generáció - SZÍNHÁZI ELŐADÁS - MáSzínház Nagyterem -  Jegyértékesítéssel, de IX. kerületi pedagógusoknak ingyenesen! JEGYVÁSÁRLÁS ITT

Gondolkodjunk közösen arról, miért képtelen egymás mellett érvényesülni Arkagyina, Nyina és Trepljov Csehov klasszikusának színházi nevelési feldolgozásában. Hátha új kérdéseket és válaszokat találunk a magunk számára is.

A S(irály) generáció c. előadásra IX. kerületi pedagógusok e-mailben tudnak bejelentkezni Bakonyvári L. Ágnesnél a b.agnes@mas-zinhaz.hu címen!

14.00-15.00 - MiCirkusz - WORKSHOP BÁRKINEK - MáSzínház előtti utcaszakasz - INGYENES PROGRAM

Cirkusz: varázslat, az emberi teljesítőképesség határát súroló fizikai és szellemi erő, megmagyarázhatatlan ügyesség. És neked mehet? Naná! 

15.00-16.30 - Impró és játék a Fórum Színházi Közösséggel - WORKSHOP FELNŐTTEKNEK - MáSzínház Nagyterem -  INGYENES PROGRAM

A Fórum színjátszó alkalmán való részvétel semmilyen előképzettséget nem igényel, elég, hogy ha kíváncsi vagy másokra és önmagadra. 90 percnyi játék felnőtteknek! 

17.00-18.00 - MáSzínház Klub - ELŐADÁS - MáSzínház Előtér -  INGYENES PROGRAM

Közösségi talkshow Grisnik Petra színművész vezetésével.

19.00-20.45 - A zuhanás sokkja - SZÍNHÁZI ELŐADÁS - MáSzínház Nagyterem - JEGYVÁSÁRLÁS ITT

Hogyan tudjuk kezelni a traumáinkat, és hova vezethet a kibeszéletlenség? Nathan Filer regénye alapján készült színházi ősbemutató egy nagyon is józanul gondolkodó skizofrén fiú szemén keresztül kíséri végig saját családját, gyerekkorát, kamaszodását egészen a fiatal felnőtt korig. 

 

09.26. VASÁRNAP

10.00-11.30 - Különös - SZÍNHÁZI ELŐADÁS - CSALÁDI PROGRAM - MáSzínház Nagyterem -  Jegyértékesítéssel, de IX. kerületi pedagógusoknak ingyenesen! JEGYVÁSÁRLÁS ITT

Honnan tudjuk, mit érzünk? Hogyan tudjuk kifejezni az érzéseinket? Miért és hogyan változik ez, amikor idősebbek leszünk? Ezekről a kérdésekről játszunk és gondolkodunk együtt 6 év feletti gyerekekkel és szüleikkel!

A Különös c. előadásra IX. kerületi pedagógusok e-mailben tudnak bejelentkezni Bakonyvári L. Ágnesnél a b.agnes@mas-zinhaz.hu címen!

11.45-13.15 - Sima és Fordított játékok és próbatételek az Egy Sima Egy Fordított - Egyesület az Inklúzióért csapatával - WORKSHOP CSALÁDOKNAK - MáSzínház - INGYENES

Ha van kedvetek kipróbálni milyen kerekesszékkel közlekedni, szavak nélkül beszélgetni, bekötött szemmel kincseket keresgélni, akkor gyertek velünk játszani! A talált kincsekből elkészíthetitek a saját különleges lényeteket is, és elmesélhetitek, hogy ki ő, mit szeret, mit nem, miben nagyon ügyes és miben örül, ha segítenek neki.

15.00-16.30 - ELfogadva EGYmást Utánpótlás Válogatott - WORKSHOP GYEREKEKNEK - MáSzínház Nagyterem - INGYENES

Sok-sok mozgással egybekötött, a fantáziára, a képzeletre, a mesék, a zene hangulatára építő szín-játszó-ház értelmi fogyatékos és tipikus fejlődésű gyerekeknek.

18.00-19.00 - Apák fiai- SZÍNHÁZI ELŐADÁS - MáSzínház Nagyterem - JEGYVÁSÁRLÁS ITT

Abszurd dráma ép értelmű és értelmi fogyatékos férfi színészek saját történeteiből apáikról, férfiasságról, királyfiságról és a pingvinekről.