S(irály) generáció

Színházi nevelési előadás
165 perc

Hogyan értheti meg egy fiatal a szülei, illetve az ő generációjukhoz tartozó ismerősei, tanárai céljait, vágyait? Dolga-e ezeket megérteni? Hogy működik ez fordított helyzetben? Milyen találkozási pontokat találhatnak egymással?

A generációs szakadék problematikája áll a Csehov Sirálya nyomán létrejövő, 2021-es komplex színházi nevelési bemutatónk középpontjában. Arkagyinát, Trepljovot és Nyinát személyes és szakmai ellentétek egyaránt egymáshoz feszítik, és minden konfliktus origóját Trigorin testesíti meg. Ő a nem létező apa az anya-fiú viszony mellett, valakinek az első, másnak az utolsó esély a nagy szerelemre, a visszaigazolás hiánya, és a befutott és így mindent beárnyékoló pályatárs. Minden, amitől Arkagyina, Trepljov és Nyina fél, és minden, amire vágynak, és amit félnek elveszíteni. Amik miatt úgy érzik, csak egymás ellenében tudnak érvényesülni az életükben.

(fotók: Oláh Gergely Máté)

 

FERENCVÁROSI PEDAGÓGUSOKNAK INGYENESEN! Helyfoglalás Bakonyvári L. Ágnesnél a b.agnes@mas-zinhaz.hu címen.

SZAKMAI ÉRDEKLŐDŐKNEK (előadó-művészek, drámapedagógus, gyógypedagógusok) szakmai jegy igénylés Márton Gábor Csabánál az m.gabor@mas-zinhaz.hu címen.

Emberi Erőforrások Minisztériuma
Emberi Erőforrás Támogatáskezelő
Nemzeti Kulturális Alap

Stáblista

TREPLJOV, TRIGORIN: Márton Gábor Csaba
ARKAGYINA, TRIGORIN: Bakonyvári L. Ágnes
NYINA, TRIGORIN: Bakonyvári Krisztina
JELMEZ: Galkó Janka
HANGSZER: Rimóczi István
DRAMATURG, TÁRSRENDEZŐ: Eck Attila
RENDEZŐ: Gyevi-Bíró Eszter