Apák fiai

Inkluzív színházi előadás
60 perc

Szia Uram! Elkéstél, de nem baj. Járt itt egy jóképű srác, meg egy kecses csávó, és egy herceg, egy farkas, egy pingvin, egy öcs, egy báty, egy tiszteletbeli férfi, meg jó néhány apa. Apák is jártak itt. Megbeszélték az előző életüket, a friss és a régi híreket, családi eseményeket, majd a jó hangulatú társalgás és a Sexiest man of the year frizura elkészülte, a szakáll- és bajusz igazítás után a kuncsaftok tovább álltak, átadva a széket a szerepeiknek, akik szintén valami változásra vágynak. Talán a teliholdra és a holdfogyatkozásra. Örülök, hogy megjöttél végre. Kávét vagy sört?

Apák fiai

Inkluzív színházi előadás

Bemutató: 2018. december 21.

Az előadás időtartama 60 perc. Az előadáshoz kapcsolódó feldolgozó program 14-18 éveseknek 75 perc.

A MáSzínház inkluzív színházi előadásaiban ép értelmű és enyhe- illetve középsúlyos értelmi fogyatékossággal élő színészek egyenrangú partnerként játszanak közösen. Az előadások témái különbözőek, hasonlóságuk abban rejlik, hogy magukban hordozzák a társulat missziójának alapját: egy világban él ép és sérült ember és ebben az egy világban kell megtanulnunk közösen együtt élni

A társulat integrációs-inkluzív kamara előadásainak sora 2015-ben indult el Az ügyelő című darabbal, amellyel a társulat számos rangos eseményen is szerepelt, köztük a POSZT OFF programjában is felléptek, majd 2017-ben folytatódott a KépMás – Próbálom túlkiabálni magam előadással. A sorozat harmadik darabja a 2018. december 20-án bemutatásra kerülő Apák fiai.


Az előadás létrejöttét a Nyílt Társadalom Alapítványok és a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

Az előadáshoz kapcsolódó FELDOLGOZÓ FOGLALKOZÁSon a hiba-kultúránkat vesszük górcső alá a történet szereplőit vizsgálva. Hogyan viszonyulunk a saját hibáinkhoz? És másokéhoz? Hogyan tudunk túllépni ezeken? Mi történik azután, ha hibáztunk? Miért félünk a hibázástól? Melyek a megbocsátható hibák? És léteznek-e megbocsáthatatlanok?

Nyílt Társadalom Alapítványok
Nemzeti Kulturális Alap

Stáblista

TOMI: Németh Csaba Péter
MIKI: Szabó Mátyás Péter
LEÓ: Szederkényi Sámuel
OLIVÉR: Takács Gergő
DRAMATURG: Bíró Bence
LÁTVÁNY: Juhász Nóra
RENDEZŐ: Márton Gábor Csaba
SÚGÓ: Szalóki Emília
SEGÍTŐ: Bakonyvári András

Műsoron

Visszajelzések