A zuhanás sokkja // The shock of the fall

Inkluzív színházi előadás
105 perc

FOR ENGLISH PLEASE SCROLL DOWN!

A zuhanás sokkja

kamaradráma
Nathan Filer azonos című regénye alapján írta Illés Márton
Bemutató: 2019. május 4.


Mi történik egy családdal, ha születik egy fogyatékos gyereke, és mi történik akkor, ha egy baleset következtében eltávozik? Hogyan tudjuk kezelni a traumáinkat, és hova vezethet a kibeszéletlenség? Nathan Filer regénye alapján készült színházi ősbemutató egy nagyon is józanul gondolkodó skizofrén fiú szemén keresztül kíséri végig saját családját, gyerekkorát, kamaszodását egészen a fiatal felnőtt korig. A színdarab nem csak a normalitás és betegség határait bolygatja meg, de testközelbe hozza azokat a borzalmasnak tűnő családi történeteket, amelyek valójában bármelyikünkkel megtörténhetnek, és amelyekkel megfelelő, nyitottsággal, humorral, öniróniával és játékkedvvel talán meg tudunk birkózni. Külön-külön egészségesek és betegek, átlagosak és különlegesek, de legfőképp együtt, egymás kezét fogva. A MáSzínház produkciójában, professzionális, ép színészek és Down-szindrómás alkotók közösen lépnek a színpadra, és invitálják az élet nevű játékba, és közös gondolkodásra a nézőket.

FIGYELEM: az előadás 14 éven aluli nézőknek nem ajánlott, és a nyugalom megzavarására alkalmas fény- és hanghatásokat használ.
A szöveg alapjául szolgáló regény a Scolar Kiadó-nál jelent meg 2015-ben. Fordító: Nádor Zsófia

Az előadás a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft., az Emberi Erőforrások Minisztériuma, valamint a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával jött létre.

 

SZAKMAI ÉRDEKLŐDŐKNEK (előadó-művészek, drámapedagógus, gyógypedagógusok) szakmai jegy igénylés Márton Gábor Csabánál az m.gabor@mas-zinhaz.hu címen.

 

The shock of the fall

studio theatre performance based on Nathan Filer's novel with the same title

Premier: 05.04.2018. , first performance with English subtitles: 11.20.2021.

What if a family has a child with disabilities, and what is happening, if they lost that child because of an accident? How can we deal with our traumas, and where can silence take us? Our show is based on the novel by Nathan Filer about a pretty sober schizophrenic boy who shares with us his experiences about growing up in this family, from his childhood to becoming a young adult. The theatrical piece doesn't just shake the meaning of normality and sickness, but brings these seemingly terrible family stories closer to us. Stories that can happen with anyone, and situations that maybe we can deal with humour, irony, if we can be open and playful. Fully abled and disabled, normal and special, together.
In the production of MáSzínház professional, non-disabled actors work together with artist with Down-syndrome, and invite us into their word to think about this game called life.
 
IMPORTANT: we don't recommend the show under 14. Also, some scenes contain imagery and sustained flashing lights and sound effects that may affect those with photosensitive epilepsy. Viewer discretion is advised!
 
Hungarian translation by Zsófia Nádor and Márton Illés. English subtitles by Zsófia Nádor.

 

 

Stáblista

MATT: Inoka Péter
SIMON: Bagyura Gábor
SIMON: Konkoly Áron
ANNABELLE, ANYA, NAMMA, TANÁRNŐ, JACOB ANYJA, JÁRÓKELŐ, DOKTORNŐ, PSZICHIÁTER: Grisnik Petra
FIÚ, APA, NAPPA, IGAZGATÓ, ORVOS, JACOB, FŐNÖK, JÁRÓKELŐ, PSZICHIÁTER: Szabó Mátyás Péter
DRAMATURG: Illés Márton
LÁTVÁNYTERVEZŐ: Kovács Dorottya
TECHNIKUS: Márton Gábor Csaba
PRODUKCIÓS VEZETŐ: Bakonyvári L. Ágnes
RENDEZŐ: Kovács Henrietta

Visszajelzések