RUSZT - Ráday Utcai Színházi Találkozó

2022. november 4. és 6. közt a Ráday utcai színházak együtt mutatják meg, milyen színes, változatos és izgalmas programok vannak náluk. A RUSZT-hoz 3 saját és egy vendégelőadással, valamint egy szakmai beszélgetéssel csatlakozunk.

RUSZT - Ráday Utcai Színházi Találkozó

A MáSzínház a RUSZT – Ráday Utcai Színházi Találkozón:

MIRŐL SZÓL A RUSZT?

A Ráday utca régóta Budapest egyik kulturális csomópontja, mely az utóbbi időben újra virágzásnak indult. Különlegessége, hogy az utcában és környékén több olyan független színház is működik, amelyek saját játszóhellyel rendelkeznek. Ez nem csak alkalmat teremt a kapcsolódásra, de felelősséget is, hogy más társulatok is bemutatkozhassanak nálunk és mi is minél inkább kapcsolódjunk egymáshoz. Az együttműködésekre, az átjárhatóságra, a kölcsönös rácsodálkozásra fektetjük a hangsúlyt.

 

#együttműködés    #közös jelenlét    #együttlét

 

A fesztivál három napja során színes összművészeti program várja a látogatókat, a szervező színházak saját előadásai mellett vendégfellépővel, képzőművészeti, irodalmi és zenei eseményekkel. A workshopokkal és művészeti foglalkozásokkal a látogatókat nyitottságra, párbeszédre és kreativitásra buzdítjuk.

5 színház - az Itt és Most Társulat, a Kettőspont, a MáSzínház, a Pinceszínház és a Stúdió K, illetve a Zoltán Áron színész által működtetett VerShaker YouTube-csatorna szervezésében - 6 helyszínen, több mint 30 program, köztük közel 20 színházi előadás, workshopok, kiállítások, koncertek kerülnek megrendezésre.

Várunk szeretettel!

 

A MÁSZÍNHÁZ PROGRAMJA:

november 4. péntek 10.00
BeReal
színházi nevelési előadást középiskolás osztály részvételével 

BeReal (mas-zinhaz.hu) 

November 4-én 15 fő külső szemlélőnek van lehetősége megnézni játékunkat, amire egy osztály érkezik résztvevőnek. Szakmai jegy igényléás és regisztráció: m.timi@mas-zinhaz.hu
Jegyek (1000.-) : Jegyvásárlás (mas-zinhaz.hu)
 
BeReal (mas-zinhaz.hu)

 

november 5. szombat 19.00
Kontra Verona
 
színházi előadás felnőtt korú nézők számára
Jegyek: Jegyvásárlás (mas-zinhaz.hu)
 
Kontra Verona (mas-zinhaz.hu)  

 

november 6., vasárnap 10.00
MIMÓZÁÉK
Föld körüli utazás 4-10 éveseknek
a HöKöm Project vendég előadása

Jegyek (1500.-) Jegyvásárlás (mas-zinhaz.hu)
Mimózáék

 

november 6., vasárnap 18.00

Majdnem egyenes 
inkluzív, interaktív színházi előadás kamasz és felnőtt korú nézőknek

Az előadás után szakmai beszélgetést tartunk A Független az szabad? címmel, amin a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött (Regisztráció: m-timi@mas-zinhaz.hu)

Jegyek az előadásra: Jegyvásárlás (mas-zinhaz.hu)
Majdnem egyenes (mas-zinhaz.hu)

 

november 6. vasárnap kb. 19.45
A Független az szabad?  SZAKMAI BESZÉLGETÉS

A november 6-i Majdnem egyenes előadás után szakmai beszélgetést tartunk az inkluzív színház műfaja kapcsán. 

A beszélgetést Puskás Panni vezeti, résztvevők: Farkas Dorka, Gabnai Katalin és Bakonyvári Krisztina.

 

"Mostanában a korábban oly divatos integráció szó helyett jobban szeretjük az inklúziót. Mindkét kifejezést akkor szoktuk használni, ha a többségi társadalom és hátrányos helyzetű társadalmi csoportok kapcsolatáról beszélünk, ez világos. De vajon mi a különbség a kettő között? Az integráció beillesztést és az inklúzió befogadást jelent. Előbbinél egy olyan legóból épült falra érdemes gondolni, amelynek nagy része kék, ám egy helyen látható benne pár sárga, zöld és piros elem is. Utóbbinál színpompás falra gondoljunk, ahol látszik ugyan a határ az egyes elemek között, de az nem olyan lényeges.

És hogy mit jelent mindez a színházban? Nos, erre a MáSzínház Majdnem egyenes című előadása után és kapcsán ad majd válasz Bakonyvári Krisztina, a produkció rendezője, Farkas Dorka, az ArtMan Egyesület és a Baltazár Színház rendező-koreográfusa és Gabnai Katalin színikritikus, drámatanár. Aki őket kérdezi: Puskás Panni színikritikus."

A szakmai beszélgetésen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Részvételi szándékod kérjük, jelezd az m-timi@mas-zinhaz.hu címen.