MáSajtó

Egy világban él ép és sérült ember, és ebben a közös világban kell megtanulnunk együtt élni. Most kinyitunk egy újabb ajtót a két világ között, amin átlépve megismerheted azt, ahogy mi látjuk a nagyvilágot.

MáSajtó

A KözösÉg csoport értelmi fogyatékossággal élő és ép értelmű tagjai 4 éve alkotnak egyenrangú partnerként közösen. Készítettek már interaktív színházi előadást a “tökéletes társadalom” tökéletlenségéről, a barátság próbatételéről és inkluzív filmet is egymás megismeréséről.

Idén egy új kísérletbe kezdtek: a médiával és az újságírással foglalkoznak, tanulják ennek a területnek az alapjait, ismérveit, etikáját, írott és íratlan szabályait. Céljuk, hogy egy olyan online platformot hozzanak létre, ahol a megjelenő tartalmak mind inkluzív módon születnek és híven tükrözik a csoport tagjainak érdeklődését, világlátását, gondolkozásmódját, miközben egyfajta találkozási lehetőséget is teremtenek a virtuális térben, ahová most már több, mint 1 éve kényszerülünk. 

Minden hónapban más újságírói műfajjal ismerkednek meg. Ezeknek az új ajtóknak a kinyitásával egy-egy új világ tárul fel előttük, amit a saját nézőpontjukból, kicsit MÁSképp megközelítve mutatnak meg az olvasóknak.  A megjelenő tartalmak egy tanulási folyamat eredményeképpen jönnek létre, magukon hordozzák a kísérletből fakadó kezdetlegesség jegyeit, mégis számukra fontos értékeket hordoznak. Reméljük, ti is megtaláljátok bennük azt, amit szívesen magatokkal visztek!

Itt találod őket a MáSajtó cikkeket!