Fel a fejjel! FRESKÓPÁLYÁZAT

Mit csinálsz, ha rossz kedved van? Vagy ha megbántott valaki? Esetleg, ha valami sokszor egymás után sem sikerül? Amikor olyan, mintha nem lenne az alagútnak vége? Alakítsd a választ grafikává, szénrajzzá, festménnyé, kollázzsá, vagy válassz bármilyen más, kézzel készített vizuális formát, és kerülj fel Ferencváros legújabb színházának közösségi freskójára!

Fel a fejjel! FRESKÓPÁLYÁZAT

A MáSzínház egy olyan nyitott előadó-művészeti alkotóközösség, amelyben sérülékeny csoportokhoz tartozók, kiemelten értelmi fogyatékossággal élő emberek szociális és kreatív képességeinek fejlesztésével foglalkozunk, partnerségen alapuló művészeti foglalkozások keretében. Ezen képességeket tesszük láthatóvá nyilvános, inkluzív színházi előadások bemutatásával, amelyekben partnerként együtt játszanak ép és sérült alkotók. Színházi nevelési módszertanunk alkalmazásával érzékenyítjük és invitáljuk közös gondolkodásra gyermek-és felnőttkorú résztvevőinket, más szerepet adva ezzel játszónak és nézőnek egyaránt.

2020 márciusában a COVID első hulláma elmosta a MáSzínház addigi bázisát - bevételek hiányában nem tudtuk fenntartani bérleményünket. Egészen szeptemberig kerestük az új otthonunkat, amit végül Ferencváros Önkormányzata adott meg nekünk, egy kulturális célú helyiség formájában!

Az Élő Adás 2020 adománygyűjtő kampány keretében sikerült elegendő támogatást gyűjtenünk ahhoz, hogy megvásárolhassuk új otthonunk felújításához a szükséges anyagokat, és önkénteseinkkel nekiláttunk a munkáknak. Amelynek hamarosan a dekoráció részéhez érünk...

... és itt jössz te a képbe!

Oszd meg velünk egy vizuális alkotással, hogy neked mi segített eddig és mire, vagy kire tudsz támaszkodni a sok megpróbáltatással járó pandémia alatt. Sokat mozogsz? Jó vígjátékokat nézel? Vagy online színházat? Új hobbit találtál? Vagy egy szeretted mindig észreveszi, ha már összeomlanál, és csinál neked áfonyás palacsintát?

A Fel a fejjel! freskópályázat keretében olyan műveket várunk, amiken keresztül megosztod velünk, neked mi segít, hogy felemeld a fejed. És meg se állj a plafonunkig! A MáSzínház közösségéből kikerülő, valamint külsős, meghívott alkotókból álló zsűri által kiválasztott pályaművek színházunk új, tavasszal nyíló bázisának előterét, annak mennyezetét fogják díszíteni, az álmennyezet négyzeteinek helyébe lépve.

PÁLYÁZNI LEHET:
- kézzel, bármilyen technikával készült művel, e-mailben megküldött vagy az űrlapon keresztül feltöltött fotó formájában, vagy digitálisan készített grafikával lehet;
- amely elfoglalhat egy vagy több, a pályázó által meghatározott elrendezésű négyzetet - tehát lehetőség van több négyzetből álló pályamű benyújtására is;
- és amely a későbbiekben alkalmas lehet 59,5 x 59,5 centiméteres négyzetekre alakításra.

A pályázat keretében 29 négyzet kerül kitöltésre, így maximálisan 29 pályázó munkáját választjuk ki.

Pályázati határidő: 2021. április 21. szerda 23:59

FONTOS! Ez nem csak a pályázáshoz szükséges űrlap kitöltésének határideje, de a pályamű e-mailben történő beérkezését is eddig várjuk!

A pályázatokat az űrlap kitöltése után kozosseg@mas-zinhaz.hu e-mail címre várjuk.

Az eredményhirdetésre 2021. április 25-én kerül sor. A nyertes pályázókat felkérjük, hogy művüket otthonukban, vagy a MáSzínházban április folyamán megrendezésre kerülő, közösségi alkotó-napon átmásolják a színház által biztosított, 59,5 x 59,5 centiméteres, 400 g-os kartonokra. Digitális grafika, vagy egyedi kérés esetén a kartonokra a színház nyomtattatja rá a pályaművet.

A teljes freskó bemutatására a jelenlegi tervek szerint 2021. május 5-én, a MáSzínház tervezett, nyilvános megnyitójának napján kerül sor.

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ:
Márton Gábor Csaba
színházi nevelési szakember, kommunikációs vezető
+3620-299-7366
m.gabor@mas-zinhaz.hu

PÁLYÁZATI ŰRLAP:

https://forms.gle/4nxzVByTWcKqL4oY9