Önismeret és önkéntesség

Minden szerdán, 16:00

Helyszín: ONLINE
Férőhely: 12
Havidíj: 6 000 Ft

A csoportba azoknak a fiataloknak a jelentkezését várjuk, akiket érdekel az önkéntes munka és hosszú távon szívesen lennének a MáSzínház önkéntesei.
A csoport működésének célja, hogy a foglalkozáson résztvevő fiataloknak fejlődjön a kommunikációja, a problémamegoldó képessége. Ön-és csoportismereti játékokon keresztül tanulunk magunkról, egymásról, kapcsolatokról. Improvizációkon keresztül foglalkozunk a mindennapi kommunikációs-és konfliktushelyzetek működési mechanizmusával, megoldásával. A csoport tagjai megtanulnak egyszerű bemelegítő, koncentrációs és drámajátékokatjátékokat vezetni, kiscsoportban irányítói feladatokat vállalni.
A képzés során alkalmassá váló fiatalok a 2021/22-es évad során önkéntesként fognak közreműködni a csoportfoglalkozásokon, a színházi előadások lebonyolításában és a középiskolásokkal megvalósított érzékenyítő foglalkozásokon.

 

A foglalkozások a vírushelyzetre való tekintettel online valósulnak meg. A járvány levonulását követően a foglalkozások helyszíne a MáSzínház (1092 Budapest, Bakáts tér 3.), amelynek IX. kerületi bázisát a Ferencváros Önkormányzatával kötött együttműködés értelmében kedvezményes áron bérli.

A csoport működését a Nemzeti Fogyatékosságügyi- és Szociálpolitikai Központ támogatja.

A foglalkozásokat vezeti: Bakonyvári L. Ágnes