DráMaradunk! szülői csoport

Minden csütörtökön, 18:15

Helyszín: ONLINE
Férőhely: 12
Havidíj: 4 000 Ft

A DráMaradunk! csoport 4 éve működik. Olyan szülők járnak ide, akik értelmi fogyatékossággal élő fiatalokat nevelnek. A csoport a dráma-és élménypedagógia módszertanával dolgozik, célja, hogy tagjai 1,5 óra felszabadult, öröm-és sikerélményhez jussanak a közös játék során. Az élményt, a tanultakat és a tapasztalatokat a hétköznapokba csatornázva a résztvevők játékos kedvű, felszabadult, önmagukra és másokra figyelni képes közösségi emberré váltak.

Ebben az évadban a tanítási drámáké és a színjátszásé a főszerep. A fiktív történetek védett, biztonságos terében hozunk fontos, a felnőtt élet sarokpontjait befolyásoló döntéseket és ha a csoport kedvet érez hozzá, kipróbáljuk a színjátszásban rejlő tartalékokat is.

 

A foglalkozások a vírushelyzetre való tekintettel online valósulnak meg. A járvány levonulását követően a foglalkozások helyszíne a MáSzínház (1092 Budapest, Bakáts tér 3.), amelynek IX. kerületi bázisát a Ferencváros Önkormányzatával kötött együttműködés értelmében kedvezményes áron bérli.

A csoport működését a Nemzeti Fogyatékosságügyi- és Szociálpolitikai Központ támogatja.

A foglalkozásokat vezeti: Bakonyvári L. Ágnes