Nézz velünk túl!

105 perc

2020. márciusában felfordult a világ. Eltávolodtunk egymástól, hogy megvédhessük magunkat és a szeretteinket. Képernyőkön át kapcsolódunk, miközben már az a generáció is elkezdte megutálni a mobilt és a notebookot, akikről sokan azt hitték, már sose fognak függetlenedni ezektől az eszközöktől. Az év nagyobb részében elmaradtak az utazások, fesztiválok, koncertek, és a színházi előadások is... új hiánycikk lett az élmény.

Mi, a MáSzínházban viszont soha sem a hátrányokra, a nehézségekre, a hiányokra figyelünk. Hanem a reményre és a lehetőségekre.

 

Most azt ajánljuk: "nézz velünk túl", és adj MáSzínház-élményt az Ünnepekre!

A MáSzínház előadásaiban egyenrangú partnerekként játszanak együtt értelmileg akadályozott és ép értelmű színészek. A 60-105 perces darabokban nem támasztunk a nézővel szemben olyan képtelen elvárást, hogy úgy nézze az előadást, mintha a játszók között nem lennének fogyatékkal élő emberek. Ellenkezőleg: természetesnek kezeljük és mutatjuk meg az ő jelenlétüket. Mert épp úgy, ahogy a hétköznapokban is találkozunk az emberi sokszínűséggel, úgy a színpadon is van helye a nagy átlagtól eltérő adottságú művészeknek. Ehhez csak túl kell nézni az előfeltevéseinken, és meglátni az embert, aki nekünk játszik aznap este!

“... az empátia. Amely árad a gesztusokból, a dialógusokból. Az egész alkotócsapatból. A szánalom és leereszkedés nélküli, emberi, egymást toleráló és elfogadó empátia. Hallva a két ép színész szájából az apa – fiú viszonyokról szóló monológot, és látva a két fiút, ahogyan lubickolnak a színpadon való létezésben, az előadás végére eltűnik, összemosódik a (kezdetben külső jegyek alapján húzott) határ ép és sérült között. Sőt nézőként felmerül bennem a kérdés, hogy minek is húztam egyáltalán ilyen vonalat.”
— Németh Fruzsina Lilla, kritikus - a teljes cikk elolvasható itt: https://www.prae.hu/article/10878-ideje-kezet-fogni-borbellyal/

 

Válts egy páros jegyet bármelyik előadásunkra!

Az ajándék voucher

az Apák fiai és az A zuhanás sokkja című futó előadásaink, vagy

tervezett új bemutatóink, a A szaxis és a hercegnő kalandjai a gyerekszobától a sosemvoltig és a Kontra Verona premierjeit követő előadásaira, 2021. január 1. és 2021. december 31. között. Az előadások helyszíne a MáSzínház: 1092 Budapest, Bakáts tér 3. (bejárat a Ráday utca felől).

A vouchert postai úton vagy személyesen lehet átvenni. Erről e-mailben egyeztetünk a jegyvásárlókkal.

A voucher ára: 6.500 Ft, amely magába foglalja a két jegy árát, a voucher nyomtatásának költségét, illetve a postaköltséget; valamint szervezetünk működésének és céljainak támogatását!

Ajándékjegy vásárolható:

postai kézbesítéssel 2020. december 18-ig,

személyes átvétellel 2020. december 21-ig.

Műsoron