HU
Magyar
HU
Magyar
GB
English
Weboldal címe
Weboldal alcíme
FOGLAKOZÁSAINK
JELENTKEZZ TE IS!

Csatlakozási lehetőség tematikus csoportjainkba

Mi egy színjátszó csoport vagyunk, amit MáSzínháznak hívnak. Csoportalkalmainkon téged is örömmel látnánk!

Van, amelyiken beszélgetünk, játszunk, máshol táncolunk. Megtanuljuk, hogy a színpadon hogyan lehet jól mozogni és beszélni.

A színpadon nagyon fontos, hogy odafigyeljünk  egymásra.

A tanáraink nagyon jó fejek. Barátságosak és izgalmas velük dolgozni. A segítőink velünk játszanak, és sokat segítenek nekünk az előadások során.

Ha te is szeretsz játszani, gyere el a MáSzínházba! Te is megtanulhatod, amit mi.  Ha te is akarod, játszani fogsz az előadásokban. Beszéld meg szüleiddel, hogyan tudsz jelentkezni a MáSzínház tagjai közé! Várunk szeretettel! ;)

Kedves Érdeklődők!

A MáSzínház foglalkozásain erőteljesen törekszünk a komplex képességfejlesztésre. A drámajátékos-színjátékos alapismeretek átadása és fejlesztése mellett a társművészetek felé való nyitás is határozott cél. ​ ​Vagyis a beszédtechnika, a színpadi mozgás, a szöveges és szövegmentes improvizáció, az ének – és ritmusérzék stb. képzésén felül foglalkozunk bábbal, tánccal, zenével, színekkel, hangokkal, mozdulattal, kommunikációval. 

2017 januárjától olyan készség- és képességfejlesztő foglalkozásokat kínálunk a MáSzínházban, amelyek előkészítik a színházi munkában való kompetens részvételt, bővítik a színészi eszköztárat, segítik a résztvevőket az önkifejezésben, az ön- és társismeretben. Egyes projektjeinkben értelmi fogyatékosággal élő tagjainkkal együtt ép értelmű fiatalok is részt vesznek.

Az egyes foglalkozás típusok minimum 6 fővel indulnak el. A maximális csoportlétszám 10 fő, kivéve az ELEGY UV csoport, ahol maximálisan 20 fő vehet részt a foglalkozásokon.

A foglalkozások 2017 szeptemberének első két hetében kezdődnek. A foglalkozások díja: 4.000 Ft/fő/hó/foglalkozás KIVÉVE a DRÁMARADUNK! hozzátartozóknak szóló csoport, ahol 2.000 Ft/fő/hó, illetve az ELEGY UV csoport, ahol alkalmanként 1.000 Ft-ot kérünk.

Amennyiben további információra van szüksége, örömmel válaszolunk:

kapcsolat@mas-zinhaz.hu, +36202370744 (Bakonyvári L. Ágnes műhelyvezető)

JELENTKEZÉSHEZ GÖRDÍTS A LAP ALJÁRA ;)


ELEGY UV - inkluzív szín-játszó-ház

Az ELEGY UV (ELfogadva EGYmást Utánpótlás Válogatott) egy olyan játszóház, ahol a „színen” játszunk együtt 8-12 éves gyerekekkel. De mitől inkluzív?

A gyerekek egy része kicsit más, mint az átlag. Fogyatékossággal élők, Down-szindrómások, autisták stb. A többiek pedig nem azok. De ez valójában itt nem számít majd.

Játszani fogunk együtt, meséket, történeteket találunk ki, a vagány királylány, a jószívű sárkány vagy a vihogós banya bőrébe bújva fogjuk megkeresni az elveszett legkisebb királyfit, de az is lehet, hogy marad a klasszikus felállás, amihez a gyerekek kedvet éreznek. Sokat tanulunk majd egymástól; mindent, amit csak lehet és főleg, megismerve egymást.

Szombat délelőttönként fogunk találkozni, 10.00-11.30 között. Alkalmanként 20 főt tudunk fogadni; 12 ép értelmű és 8 fogyatékossággal élő gyereket.

A 2017-18-AS ÉVAD HÁTRALÉVŐ ALKALMAI: 2018. május 12., május 26., június 9.

Helyszín a Jurányi Ház, a Mamuttól nem messze.

A foglalkozások díja 1.000.- Ft/alkalom.

A csoportot Tokody Marianna drámapedagógus, énektanár és Bakonyvári L. Ágnes drámapedagógus vezeti. Működtetője a MáSzínház és az AppArt Egyesület.
Segítőként mellettünk dolgozik még alkalmanként 5-5 egyetemi hallgató, illetve középiskolás diák, akik 4 éve vesznek részt inkluzív táborainkban, illetve dolgoznak önkéntesként év közben is a MáSzínháznál.

Jelentkezni az oldal alján található űrlap kitöltésével, vagy +36 20/23-707-44 (Ági) vagy a +36 30/611-41-50 (Marianna) telefonszámokon lehet.

Az ELEGY UV foglalkozások a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft. támogatásával valósulnak meg.

A foglalkozásokat vezeti: BAKONYVÁRI L. ÁGNES drámapedagógus

és

TOKODY MARIANNA drámapedagógus, ének-zene tanár

TÁNC ÉS MOZGÁS

Időpont és helyszín: szeptember 4-től minden héten hétfőn 16.00-17.30-ig a Jurányi Házban (1027 Budapest, Jurányi utca 1.)

Az órák célja:

- az általános fizikai kondíció javítása - a színházi munkában is szükséges bizonyos fizikai állóképesség, ennek fejlesztése érdekében teszünk erőfeszítéseket

- a testséma fejlesztése a testtudat kialakítása érdekében – A testséma a test egyensúlyának, az izmok mozgásának megélése.

A testtudat fejlesztésének lényege, hogy a különböző gyakorlatokon keresztül egy aktív, testre irányuló figyelmi állapotot hozzunk létre, és ebben a koncentrált állapotban újfajta módon élhetjük meg testünket, testünkben való létünket.

- a mozgáskoordináció fejlesztése

- a térérzékelés és térbeli tájékozódás fejlesztése

- a kreativitás megélése a mozgáson, táncon keresztül

Mindezen képességeket a mozgás- és fizikai színház technikáira, ritmikai- és akusztikus elemekre épülő gyakorlatokon keresztül fejlesztjük, törekedve arra, hogy a résztvevők igazi élményként élhessék meg a mozgás örömét.

A foglalkozásokat vezeti:

BAKONYVÁRI KRISZTINA

színházi nevelési szakember

"TUCATOK" - drámajátékos csoport

Időpont és helyszín: szeptember 5-től minden héten kedden 16.00-17.30-ig az Eötvös József Gimnáziumban ( 1053 Budapest, Reáltanoda utca 7.)

A Tucatok foglalkozás sorozat egy éves múltra tekint vissza. Az idei résztvevőkkel olyan témákról játszottunk együtt, mint család, szerelem, Ki vagyok én?, munkavállalás, jövőkép, társadalmi felelősségvállalás stb.

A 2017/18-as évadban is szeretnénk folytatni – esetleg több résztvevővel együtt - a munkát. A fiktív történeteken keresztül valaki más bőrébe bújva vizsgálhatjuk meg az adott dilemmahelyzetet, a döntések felelősségét, a konfliktusok lehetséges megoldásait. A résztvevők beszámolói alapján az analóg szituációkban önállóan kialakított tapasztalati minták segítenek a való élet produkálta helyzetek, konfliktusok megoldásában.


A foglalkozásokat vezeti: BAKONYVÁRI L. ÁGNES drámapedagógus

"FÉLŐLÉNY" - produkciós csoport

Időpont és helyszín: szeptember 6-tól minden szerdán 16.00-17.30-ig a Jurányi Házban (1027 Budapest, Jurányi utca 1.)

Idén valami nagyon izgalmassal foglalkozunk. A táborban már játszottunk a félelmeinkkel, a másokéval, voltunk szörnyek és menekültünk is előlük. Odút építettünk, beköltöztünk, berendezkedtünk.

Az évad során Békés Pál: Félőlény c. meséjét állítjuk színpadra, hogy megmutassuk másoknak is: ..."szörnnyé válni könnyű. Nem lenni szörnnyé, az a nehéz."

A foglalkozásokat vezeti: BAKONYVÁRI L. ÁGNES drámapedagógus

"SZÍNÉSZBŐRÖND" - színészi képességfejlesztés

Időpont és helyszín: szeptember 7-től minden héten csütörtökön 16.00-17.30-ig a Jurányi Házban

A cél, hogy játékokon és gyakorlatokon keresztül ...

- fejlődjön a résztvevők szereptudata – azaz, hogy képessé váljanak elválasztani önmagukat és az általuk megformált karaktert, tudatában legyenek annak, hogy ők épp egy színházi helyzetben vannak, és minden, ami azon belül történik, nem velük, hanem az általuk megformált karakterrel történik. A hétköznapokban ez segítheti a résztvevőket abban, hogy pl. képesek legyenek kívülről nézni helyzeteket, konfliktusokat, és úgy megoldást találni a problémára.

- táguljanak a szereptartási készségek – nem egyszerű 2-3 percig sem valaki másként gondolkodni, érezni és cselekedni, nem hogy 15-30 percig! A hétköznapokban növekedhet a feladatra, tevékenységre való koncentráció időtartama.

- bővüljön a színészi eszköztár – a színész munkaeszköze a saját teste, így elemi fontosságú, hogy azt tudja használni is, így ennek a célnak az elérése érdekében edzeni is fogjuk magunkat. A hétköznapokban mozgékonyabbá, határozottabb fellépésű válhat a résztvevő.

- nőjjön a színpadi partnerrel való együttműködés hatékonysága – a színész a ritkán kényszerül arra, hogy egyedül dolgozzon a színpadon, ezért nagyon fontos megtanulni azt is, hogy tudok kapcsolatot teremteni a partneremmel. A hétköznapokban a szociális, kapcsolatteremtése képességek fejlődéséhez járulhat hozzá.

A foglalkozások vezeti:

KÁMÁN ORSOLYA 

színész, drámatanár

DRÁMARADUNK! – drámajáték hozzátartozóknak

Időpont és helyszín: szeptember 7-től minden héten csütörtökön 16.00-17.30-ig a Jurányi Házban (1027 Budapest, Jurányi utca 1.)

Ezzel az új kezdeményezéssel lehetőséget szeretnénk adni a felnőtteknek, hogy egy kicsit megszabaduljanak ebbéli minőségüktől. A közös játék élménye, az önfeledt magunkra találás egy improvizációs helyzetben, a nagy beszélgetések, ahol nem a kitárulkozás, de az őszinteség az alapvetés, új színt hoz a hétköznapokba. Napi szinten hozunk felelős döntéseket, irányítunk, tervezünk és újratervezünk, vigyázunk, hogy a forgó tányérok alatt mindig időben mozgassuk meg a pálcát, nehogy leessen és összetörjön akár egy is. És ebben nagyon el tudunk fáradni. Hívunk Titeket, kedves Szülők, hogy amíg a gyerekeitek egy másik foglalkozáson játszanak önfeledten, tegyétek ti is ezt: lépjetek ki a komfortzónátokból és játsszatok velünk!

A DRÁMARADUNK foglalkozások a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft. támogatásával valósulnak meg.

A foglalkozásokat vezeti: BAKONYVÁRI L. ÁGNES drámapedagógus

"ZENÉVEL A FEJÜNK KÖRÜL" - ének-zene foglalkozások


Időpont és helyszín: szeptember 8-tól minden pénteken 16.00-17.30-ig az Eötvös József Gimnáziumban ( 1053 Budapest, Reáltanoda utca 7.)

A foglalkozások keretein belül hallgatunk majd komoly és kevésbé komoly zenét. Találkozunk régi és új dallamokkal. Megfigyeljük, hogyan hatnak ránk! Megmozdulunk, alkotunk, beszélgetünk a zenéről, a zenével összhangban. Játszunk a zenével, a hangokkal és egymással.

„A valósággal az a gáz, hogy nincsen hozzá háttérzene.”

Akkezdet Phiai

A foglalkozások vezeti:

TOKODY MARIANNA drámapedagógus, ének-zene tanár


HÉTFŐ KEDD SZERDA CSÜTÖRTÖK PÉNTEK SZOMBAT
FOGLALKOZÁS ELEGY UV 8-12 éveseknek
IDŐ 10.00-11.30
HELYSZÍN Jurányi Ház
FOGLALKOZÁS MOZGÁS ÉS TÁNC TUCATOK - drámacsoport FÉLŐLÉNY produkciós csoport SZÍNÉSZBŐRÖND - színészi képességfejlesztés KÖZÖSÉG integrációs alkotócsoport (zárt)
IDŐ 16.00-17.30 16.00-17.30 16.00-17.30 16.00-17.30 16.00-17.30
HELYSZÍN Jurányi Ház Eötvös József Gimnázium Jurányi Ház Jurányi Ház Jurányi Ház
FOGLALKOZÁS DRÁMARADUNK - drámajáték hozzátartozóknak ZENÉVEL A FEJÜNK KÖRÜL
IDŐ 16.00-17.30 16.00-17.30
HELYSZÍN Jurányi Ház Eötvös József Gimnázium

Érdekel valamelyik foglalkozásunk? Jelentkezz! 

Minimum egy foglalkozás megjelölése szükséges. A TÁNC ÉS MOZGÁS, valamint a SZÍNÉSZBŐRÖND foglalkozások beteltek!
Köszönjük, hogy érdeklődsz a MáSzínházban folyó munka iránt! Hamarosan jelentkezünk!