HU
Magyar
HU
Magyar
GB
English
Weboldal címe
Weboldal alcíme
ELŐADÁSAINK
JEGYFOGLALÁS AKTUÁLIS ELŐADÁSAINKRA LENT!

KépMás

Próbálom túlkiabálni magam 


Te szeretnél családot? Ditti igen. Szabina nem. Dittiről azt mondják, hogy fura. Szabina azt mondja, hogy különleges szeretne lenni. Szerinted furának jobb lenni vagy átlagosnak?

Szabina és Ditti testvérek, egy családban nőttek fel, mégis nagyon más értékeket tartanak fontosnak és a lehetőségeik is alapvetően különbözőek. Hogyan él meg egy hasonló élethelyzetet egy ép és egy sérült nő? Milyen válaszokat adnak a mai társadalom elvárásaira, milyen szerepeket vesznek fel? Mik a mai nők céljai, vágyai, álmai? Hogyan változik mindez, ha sérült nőről beszélünk? Mi kell ahhoz, hogy nőnek érezzük magunkat, s mindez hogyan hat a férfira, a társadalomra, a világra? Szeretnénk, ha ez az előadás csökkentené a szakadékot ép és sérült között, miközben kísérletet teszünk arra, hogy megfogalmazzuk, mit is jelent ez a két kategória egyáltalán. 

Az előadás szövege a játszók személyes történetei alapján jött létre, afféle önvallomások sorozatának is tekinthetjük Szeretnénk, ha a többségi társadalom nem csak nézné, hanem látná is a más embereket, illetve elfogadná a társadalom egyenértékű tagjaiként. A próbafolyamatról dokumentumfilm is készül.

Szereplők: Bakonyvári Barbara/Nemcsók Nóra, Kontler Dorottya, Terhes Hanna, Demeter Orsolya, Tóth Bernát Réka
Rendező: Bakonyvári Krisztina
Író, asszisztens: Jozifek Zsófia
Logopédiai asszisztens: Jankovics Julianna
Dokumentumfilm a folyamatról: Balla Dávid
Konzulens: Pelsőczy Réka
Külön köszönet: Másik János, Ujj Zsuzsi, Csókolom zenekar

JEGYFOGLALÁS:

Az előadás helyszíne a Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház (1027 Budapest, Jurányi utca 1-3.).
A jegyek ára 2000 Ft. Kérjük, csak a darabszámot add meg!
A normál jegyértékesítésén felül lehetőség van támogatói jegyek vásárlására is - a befolyó összeget a MáSzínház működtetésére fordítjuk. Kérjük, itt tüntesd fel, hogy milyen mértékű támogatást szeretnél adni. Köszönjük!
Örülünk, hogy velünk tart az előadáson - jegyfoglalását fogadtuk! Az előadást megelőző napokban jelentkezünk még egy emlékeztető e-maillel, addig is, minden jót kívánunk! / A MáSzínház közössége

TÁMOGATÓK:


A próbafolyamatot a Nemzeti Tehetség Program (Emberi Erőforrások Minisztériuma) támogatta.  

A KépMás projekt egy kollektív, összművészeti előadás létrehozását tűzte ki célul, amelyben 3 tehetséges, fogyatékkal élő fiatal nő játszik egy színpadon 2 fiatal színésznővel; a női identitás különböző és hasonló megélésének aspektusairól. Az előadás egy 8 hónapos tehetséggondozó műhelymunka eredményeképpen jött létre, amelyben színházi és pedagógiai szakemberek segítették a kompetenciafejlesztést. A tehetséges fiatalok a MáSzínház fogyatékkal élő színészei és a társulatban aktív segítők.​

Az előadás díszletének költségeit egy Adjuk össze! kampány segítségével fedeztük. A projektet beválogatták a Swimathon 2017 közösségi adománygyűjtő rendezvényre. A MáSzínházat az AppArt Egyesület működteti. Az előadás próbái részben az Eötvös József Gimnáziumban, részben az AppArtMan LakáSzínházban, részben a Jurányi Ház TÁP termében zajlottak. Külön köszönet a Nyitott Kör Egyesületnek.


Az ügyelő 

integrációs színházi előadás

"Szerintem mindnyájunknak megadatott a lehetőség. Neked nem?
Csend.

Tőlem kifejezetten segítséget kért, igen. De az ilyen krízishelyzetbe kerülő embereket nem viszik kórházba. Nincsenek elzárva a veszélyes környezettől, gondos, hozzáértő ápolásra bízva. Mert nem a lábuk tört el, hogy mindenki számára nyilvánvaló lenne, hogy betegek. Itt élnek közöttünk. Mindannyian a kezelőikké válunk. Pedig… ők beteg emberek. Minden szó, minden tett egy simogatás vagy ütés a sérülésükön."

A MáSzínház társulatának tagjai értelmi sérült fiatal felnőttek, középiskolás diákok és színházi szakemberek. Sokan közülük 12 éve dolgoznak együtt és hoznak létre színházi előadásokat. A társulathoz az utóbbi években tanárként csatlakozó mozgásszínházi szakemberek, színészek, terapeuták, segítők és néhányan az értelmi sérült színészek közül érdekes kísérletbe fogtak: integrált közösségben hoztak létre egy középiskolásoknak szánt, tantermi körülmények között megvalósítható, színházi nevelési foglalkozással egybekötött előadást, mely a felelősségvállalás témájával foglalkozik.

Játszók:
Bandi – Inoka Péter; Hopszi - Bagyura Gábor; Zsupszi - Stark Ádám; Regina - Bakonyvári Krisztina; Kati - Terhes Hanna; Panka - Demeter Orsi; Miklós - Svéda Gergely; Alex - Márton Gábor Csaba

Gyógypedagógiai konzultáns: 
Büchler Zsuzsanna
Írta: Bakonyvári Barbara
Rendezte: Bakonyvári L. Ágnes


TOVÁBBI ELŐADÁSAINK VOLTAK: