Weboldal címe
Weboldal alcíme
ELŐADÁSAINK
Fejléc alcím szövege

Szia Uram! Elkéstél, de nem baj. Járt itt egy jóképű srác, meg egy kecses csávó, és egy herceg, egy farkas, egy pingvin, egy öcs, egy báty, egy tiszteletbeli férfi, meg jó néhány apa. Apák is jártak itt. Megbeszélték az előző életüket, a friss és a régi híreket, családi eseményeket, majd a jó hangulatú társalgás és a Sexiest man of the year frizura elkészülte, a szakáll- és bajuszigazítás után a kuncsaftok tovább álltak, átadva a széket a szerepeiknek, akik szintén valami változásra vágynak. Talán a teliholdra és a holdfogyatkozásra. Örülök, hogy megjöttél végre. Kávét vagy sört?


APÁK FIAI - inkluzív színházi előadás 

PREMIER: 2018. december 20. 19.00 óra

TOMI - Németh Csaba Péter, OLIVÉR - Takács Gergő, LEÓ - Szederkényi Sámuel, MIKI - Szabó Mátyás Péter

DRAMATURG - Bíró Bence, LÁTVÁNY - Juhász Nóra, SEGÍTŐ - Bakonyvári András

RENDEZŐ - Márton Gábor Csaba

KÜLÖN KÖSZÖNET

Hentes Ildikónak, Némethné Gyarmati Krisztinának, Németh Péternek és Szederkényi Szabolcsnak.

Az előadás időtartama: 60 perc

VÁLTS JEGYET A KÖVETKEZŐ ELŐADÁSOK EGYIKÉRE!


Az előadások helyszíne az AppArt (1077 Budapest, Wesselényi utca 73.)

A MáSzínház inkluzív színházi előadásaiban ép értelmű és enyhe- illetve középsúlyos értelmi fogyatékossággal élő színészek egyenrangú partnerként játszanak közösen. Az előadások témái különbözőek, hasonlóságuk abban rejlik, hogy magukban hordozzák a társulat missziójának alapját: egy világban él ép és sérült ember és ebben az egy világban kell megtanulnunk közösen együtt élni.

A társulat integrációs-inkluzív kamara előadásainak sora 2015-ben indult el Az ügyelő című darabbal, amellyel a társulat számos rangos eseményen is szerepelt, köztük a POSZT-OFF programjában is felléptek, majd 2017-ben folytatódott a KépMás - Próbálom túlkiabálni magam előadással, amelynek nemrég ünnepelték a 25. teltházas előadását az RS9 Színházban. A sorozat harmadik darabja a 2018. december 20-án bemutatásra kerülő Apák fiai, amely egyben a MáSzínház új bázisának, az AppArtnak a nyitóelőadása is.

Az előadás létrejöttét a Nyílt Társadalom Alapítványok és a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.


KépMás - Próbálom túlkiabálni magam 

Te szeretnél családot? Ditti igen. Szabina nem. Dittiről azt mondják, hogy fura. Szabina azt mondja, hogy különleges szeretne lenni. Szerinted furának jobb lenni vagy átlagosnak?

Szabina és Ditti testvérek, egy családban nőttek fel, mégis nagyon más értékeket tartanak fontosnak és a lehetőségeik is alapvetően különbözőek. Hogyan él meg egy hasonló élethelyzetet egy ép és egy sérült nő? Milyen válaszokat adnak a mai társadalom elvárásaira, milyen szerepeket vesznek fel? Mik a mai nők céljai, vágyai, álmai? Hogyan változik mindez, ha sérült nőről beszélünk? Mi kell ahhoz, hogy nőnek érezzük magunkat, s mindez hogyan hat a férfira, a társadalomra, a világra? Szeretnénk, ha ez az előadás csökkentené a szakadékot ép és sérült között, miközben kísérletet teszünk arra, hogy megfogalmazzuk, mit is jelent ez a két kategória egyáltalán. 

Az előadás szövege a játszók személyes történetei alapján jött létre, afféle önvallomások sorozatának is tekinthetjük Szeretnénk, ha a többségi társadalom nem csak nézné, hanem látná is a más embereket, illetve elfogadná a társadalom egyenértékű tagjaiként. A próbafolyamatról dokumentumfilm is készül.

Szereplők: Demeter Orsolya, Kontler Dorottya, Nemcsók Nóra, Terhes Hanna, Tóth Bernát Réka
Rendező: Bakonyvári Krisztina
Író, asszisztens: Jozifek Zsófia
Logopédiai asszisztens: Jankovics Julianna
Dokumentumfilm a folyamatról: Balla Dávid
Konzulens: Pelsőczy Réka
Külön köszönet: Másik János, Ujj Zsuzsi, Csókolom zenekar

TÁMOGATÓK:


A próbafolyamatot a Nemzeti Tehetség Program (Emberi Erőforrások Minisztériuma) támogatta.  

A KépMás projekt egy kollektív, összművészeti előadás létrehozását tűzte ki célul, amelyben 3 tehetséges, fogyatékkal élő fiatal nő játszik egy színpadon 2 fiatal színésznővel; a női identitás különböző és hasonló megélésének aspektusairól. Az előadás egy 8 hónapos tehetséggondozó műhelymunka eredményeképpen jött létre, amelyben színházi és pedagógiai szakemberek segítették a kompetenciafejlesztést. A tehetséges fiatalok a MáSzínház fogyatékkal élő színészei és a társulatban aktív segítők.​

Előadásunknak az RS9 Színház (1075 Budapest, Rumbach Sebestyén u. 9.) ad otthont.

KÖVETKEZŐ ELŐADÁSOK: 2019.04.02. , 2019.05.23.

Jegyvásárláshoz kérjük, kattints a képre!

Az előadás díszletének költségeit egy Adjuk össze! kampány segítségével fedeztük. A projektet beválogatták a Swimathon 2017 közösségi adománygyűjtő rendezvényre. A MáSzínházat az AppArt Egyesület működteti. Az előadás próbái részben az Eötvös József Gimnáziumban, részben az AppArtMan LakáSzínházban, részben a Jurányi Ház TÁP termében zajlottak. Külön köszönet a Nyitott Kör Egyesületnek.


TOVÁBBI ELŐADÁSAINK VOLTAK: