Weboldal címe
Weboldal alcíme
ELEGYEDŐ Fesztivál
JELENTKEZZ TE IS!

KépMás 25.

"Amikor 2017 áprilisában bemutattuk a KépMás – Próbálom túlkiabálni magam című előadást, csak remélni mertük, hogy egy hosszan futó, sikeres darab lesz. Abban, hogy minőségi előadás, és megérdemli a hosszú életet, nem volt kétségünk. Viszont, hogy ma Magyarországon elég érdeklődőek, nyitottak és kíváncsiak-e az emberek ahhoz, hogy eljöjjenek egy előadásra, amelyben értelmi fogyatékossággal élő és nem értelmi fogyatékossággal élő színésznők játszanak együtt… nos, itt érvényesült az a bizonyos remény.

És most itt vagyunk, az előadás huszonötödik alkalmán, ami a huszonötödik teltházas este is egyben. Majd 1500 ember ismerhette már meg Szabina és Ditti történetét. És önökkel, veletek ma egész biztosan átlépjük az 1500-at. Nem tudunk elég hálásak lenni nézőinknek.

De köszönhető mindez számos támogatónak is. A Nemzeti Tehetség Programnak és az Adjuk össze! kampányunkban adományozó embereknek hála létre tudtuk hozni az előadást, a Ferencvárosi Közösségi Alapítvány SWIMATHON 2017 kampányában az Aranyanyu-Terézanyu közösséggel együtt gyűjtött összeggel, valamint a Nemzeti Kulturális Alap támogatásaival pedig középiskolás diákokat fogadhattunk az előadáson, illetve biztosíthattunk nekik előkészítő és feldolgozó színházpedagógiai foglalkozásokat. És vihettük közelebb hozzájuk a világ sokféleségét. Idén pedig az OSI támogatásával ezt kiszélesíthetjük az ELEGYEDŐ Fesztivál programsorozatának keretében, amelynek fontos eseménye a ma este is.

És végül, de nem utolsósorban azoknak az embereknek, barátainknak és munkatársainknak is hálával tartozunk, akik a legtöbbször önkéntes módon időt és energiát nem spórolva segítették az előadást. Az önkéntesség egy csodálatos dolog, hiszen amellett, hogy jó ügyeket szolgálunk, formál minket, az önkéntes embereket is. Hogy hogyan? Az előadást követően erről szóló kerekasztal-beszélgetésre invitáljuk önöket, benneteket!"

/Márton Gábor Csaba, a szervező AppArt Egyesület elnöke/

Vegyél részt a   HIVATALOS PREMIEREN

2018. október 19-én, 19.00 órakor a Premier Kultcaféban!

"Mit kezd magával egy lány akkor, hogyha szép, de nem akar az lenni?"

"Amire én vágynék, az ma már nem lehetséges."

"Nem szeretném, ha más azt gondolná, hogy nem vagyok nőből."

A KépMás - Próbálom túlkiabálni magam című inkluzív színházi előadás próbafolyamatában öt nő vett részt. Meséltek magukról, a vágyaikról, az álmaikról, arról, hogy hogyan találják meg a helyüket az életben. Megismerhetjük különbözőségüket, hogy hogyan gondolkoznak ők a nőiességről, más emberekről, a színészetről és, hogy mindezek mennyire függnek attól, ha valaki épnek, vagy sérültnek születik.

Balla Dávid az előadásról készített dokumentumfilmjét hivatalosan 2018. október 19-én, 19.00 órakor mutatjuk be a Premier Kultcaféban. A 47 perces dokumentumfilm vetítése után Kiss Bea, a Kossuth Rádió riportere beszélget a film és az előadás alkotóival, valamint meghívott szakértőkkel.


Az online jegyigénylést 2018.10.18.-án 13.30-kor lezártuk, mivel minden kiadható jegy elkelt / érkezett rá foglalás.

A korábban lefoglalt, de 2018.10.18.-án 18.00 óráig nem fizetett helyeket felszabadítjuk. A szabad jegyeket a helyszínen, a Premier Kultcafé jegypénztárában lehet megvásárolni 1.100 Ft-os áron 2018.10.19-én 18.30-tól.

ELEGYEDŐ Fesztivál - Te hol elegyedsz a legnagyobb sokféleségben?

Az ELEGYEDŐ Fesztivál fél éven át tartó programsorozata budapesti és környéki grafikusokat, színházi szakírókat, középiskolásokat, családjaikat, kultúrafogyasztókat, normálisakat, extravagánsakat és konzervatívokat hoz össze a MáSzínház értelmi fogyatékossággal élő színészeivel, elmesélve és feldolgozva a társulat 13 éves történetét. Piknikezünk, beszélgetünk, játszunk, színházat- és filmet nézünk, vagy épp alkotunk, együtt. Közelebb egyMáshoz.

Az I. ELEGYEDŐ Fesztivál programjai:

2018. OKTÓBER 19. – Ne bámuljanak már! Dokumentumfilm bemutató a Premier Kultcaféban (1085 Budapest, Üllői út 2-4.)

2018. NOVEMBER 20. – A KépMás - Próbálom túlkiabálni magam című előadásunk jubileumi, 25. előadása az RS9 Színházban (1075 Budapest, Budapest, Rumbach Sebestyén u. 9.)

2018. DECEMBER 20. - „Apák fiai” munkacímmel készülő új inkluzív színházi előadásunk bemutatója az AppArtban (1077 Budapest, Wesselényi utca 73.)

2019. TAVASZA -

  • ELEGYEDŐ Piknik a Margit-szigeten
  • Szakmai hétvége előadó-művészeti területen és értelmi fogyatékossággal élő emberekkel dolgozó szakembereknek az AppArtban

(1077 Budapest, Wesselényi utca 73.)


A fesztivál programjai a Nyílt Társadalom Alapítványok támogatásával valósulnak meg.